vineri

Siguranta si ordine publica

S-a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca legea nu se respecta in Romania, de asta data chiar de cei ce sant obligati sa vegheze la respectarea ei.
 Legea regimului armelor este prea permisiva.

Cine a tinut in mana o arma si a indeplinit misiuni cu o arma incarcata are un sentiment ciudat de putere si justitionarism.
 Intrebati un psiholog militar cu experienta si studiu in domeniu si va va confirma.
 Este suficient sa luati doar exemplele curente.

 Oare nu s-a invatat nimic din cate cazuri de posesori legali de arme neletale care por fi letale in anumite cazuri sau mai grav letale care si-au utilizat arma ca argument suprem in circulatie sau aiurea.

Luati cazurile suficient mediatizate din America sau Norvegia , actual Romania   cu zeci de morti si raniti nevinovati din cauza legilor permisive .

 Dati arme la toti handicapatii, care aparent sant cu inteligenta peste medie si pot deruta chiar si un psiholog experimentat, dar pe unul care primeste o atentie, pentru ai da viza de aptitudini.

 Este si greu sa testezi un om pentru conditii de stres maxim sau stari euforice la consumuri de stimulente.
 De aceea consideram ca arma cu glont letal trebuie sa fie detinuta doar de cei care indeplinesc misiuni si pe timpul executarii lor , personalul fiind verificat si  de aptitudinile de moment .

In rest armele trebuie sa fie tinute sub control, pentru a nu le da alte intrebuintari celor cu probleme sau ganduri ascunse.

 Chiar si armele de vanatoare trebuie sa aiba o locatie sigura la o unitate de politie cu paza permanenta, si utilizate doar pentru vanat organizat si nu braconaj.

 Intrebatii pe posesorii de arme si o sa gasiti intre ei si oameni sinceri care va vor declara ca nu o data au fost tentati sa foloseasca arma pentru rezolvarea unui diferend civil.

 Orice psiholog va va spune ca cei ce solicita arma de aparare o fac din motive de echilibrare psihologica, pentru a-si completa personalitatea in suferinta sau pentru ascendent psihic in situatii de afaceri oneroase. Intrbati-i pe afaceristii cinstiti si vedeti ca nu poseda arma pentru ca nu au de ce sa se teama.

 Vrem o politie , care sa aplice legea echitabil indiferent cine o incalca.
 Consideram ca nu au fost introduse corespunzator in MAI , ci doar ca obligatie , procedurile solicitate de directivele europene privind standardele de calitate, care sant considerate maculatura pentru neghiobi, dar pentru cei ce le-au introdus corespunzator este mana cereasca.

Voi incerca sa explic prescurtat ce inseamna acestea.
Procedura este un document scris si avizat de specialistii din domeniile lor de activitate si prevede moduri de actiune standard in diferite situatii ce pot aparea in desfasurarea activitatilor curente si speciale si sant facute cu aplicarea tuturor legilor in vigoare care le guverneaza activitatea respectiva.

 Intrucat intre angajatii unei institutii prea putini au capacitati apropiate de intelegere si memorare a legilor , sa retinem ca legea da directia, iar metodologiile de aplicarea ei sant greoaie, legea va greu de aplicat in spiritul si litera ei, astfel incat procedura vine in spriginul lor fiind la obiect si nelasand loc de interpretare, fiind aplicata unitar in intreg sistemul.

 De fapt ar fi un ghid de serviciu pentru majoritatea diletantilor din administratia de orice fel .
 Un nou angajat va sti sa-si indeplineasca functia corespunzator dupa un timp relativ scurt si nu-i vor trebui ani de experienta sa-si cunoasca obligatiile de serviciu, eliminand in acest mod si termenul de om cu experienta, de neinlocuit in sistem.

 A nu se confunda cu fisa postului ca element complementar, care ajuta la structurarea si eficientizarea organigramelor de functionare a institutiei si elimina sarcini identice / om.
Inchipuiti-va existenta acestor proceduri in situatia regimului armelor , sau a sesizarilor care s-au facut, daca acestea isi urmau cursul normal prevazut de o procedura scrisa in acest sens, este foarte posibil ca acesta sa fi fost evitat.

 Numarul mare de anchetati din politie in urma evenimentului ne arata haosul din sistem si distributia intentionata a raspunderii ca sa nu raspunda nimeni.
 In situatia de fata daca era un protocol clar, raspundea unul maxim doua persoane cu subiect si predicat si nu era vinovat si ministrul de resort.
 Trebuie inasprit regimul de sanctionare de nerespectare a protocoalelor.

Trebuie sa anticipati ce bani ar intra sau nu s-ar cheltui in si din buget daca ar exista protocoale la ANAF sau CNAS si se vor si respecta.

Protocoalele ar ajuta si pe sefii agentiilor guvernamentale care se schimba relativ des, sa inteleaga imediat sistemul si nu dupa 4 luni timp in care a luat banii degeaba.
Suma a patru luni pentru fiecare sef, insumate, inseamna ani pierduti pentru tara  si nu stim daca a inteles ce trebuia sa inteleaga, pentru simplul motiv ca nu-l testeaza nimeni, fiind intotdeauna omul ,,cuiva’’.

 Rusine sa le fie tuturor celor care acopera acest sistem corupt si murdar.
 Oricat bun simt civic ai avea, nu poti sa nu injuri elevat macar in gand, cand neregula aduce morti nevinovati.

 Ca sa va justificati functiile coercitive pentru care santeti platiti, va ocupati sa dati amanzi protestatarilor de orice fel, executand un ordin politic, care vrea democratizarea statului.
Profund gresit , toate aceste amenzi sant anulate la prima instanta ca nejustificate si ilegale.
 Stim ca voi nu v-ati facut decat datoria, desi santeti la fel de suferinzi, ca cei pe care-i amendati si ganditi in majoritate ca ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu