vineri

Dorim o noua Lege electorala


 In loc de motto: Vrem ca alesii sa poata fi schimbati oricand se constata de societatea civila ca actiunile lor sant impotriva democratiei si cetateanului

Daca legea electorala nu va avea aceasta prevedere vom considera ca aveti interese si ganduri ascunse pentru a va proteja pentru orice eventualitate.

Dorim o lege electorala curata si neinterpretabila motiv pentru care:

- Solicitam schimbarea legii electorale actuale, in sensul ca orice cetatean care a fost ales intr-o functie publica sa poata fi inlocuit prin referendum local , judetean sau national , daca sondajele de opinie ii dau sub 50% sustinere electorala, si sa poata fi initiat de 5% din electorii cu drept de vot cand se constata derapaje de la aplicarea democratiei.

- Dorim ca legea sa prevada tratarea cetateanului cu respect pe toata perioada mandatului si nu numai in timpul alegerilor, in care cetateanul sa poata folosi ,,sabia lui Damocles” care sa-i poata reteza dreptul de reprezentare, oricand, daca nu-si tine promisiunile electorale.
Respectul sa nu fie fatarnic ci onest, obiectiv si material in ceea ce se va intreprinde in numele si interesul cetateanului.

- Dorim ca alesii sa stie ca nu sant vesnici in aceste pozitii si ca pot fi inlocuiti oricand in cei 4 sau 5 ani de mandat.
Dorim ca un presedinte sa aiba un singur mandat , si sa nu mai repetam greseala de acum.

- Nu vrem sa fim condusi de oameni submediocri sau paraleli cu domeniul pe care-l conduc , care insulta prin prezenta si argumentele lor inteligenta nativa a poporului .

- Nu vrem ca legea electorala aflata de 1 an in Parlament sa fie facuta doar in interesul puterii, printr-o eventuala asumare.
Alegerea la locale si parlamentare sa fie facuta nominal, in 2-ua tururi.
Solicitam prezentarea pe site sau alte formule publice a CV-urilor candidatilor care sa cuprinda : studii si unde au fost efectuate, averea, si experienta profesionala .

- Prin schimbarea ,,optiunii” politice a alesului, prin trecerea la alt partid sa-si piarda locul detinut, urmand a fi inlocuit cu urmatorul din lista pe care a candidat , pentru a nu afecta principiul dreptului majoritatii de a urmari programul pentru care a fost mandatat.

- Referendumul nu va putea fi efectuat mai repede de 1 an de la alegeri sau de la ultimul referendum.

 Participarea la vot sa fie obligatorie, conditie in care poate ramane ca valabila ultima chichita Basescu prin care solicita conditia de schimbare a presedintelui cu majoritatea alegatorilor din liste si care s-ar putea sa aiba surpriza sa se realizeze chiar in conditiile legii modificate pe care o va promulga.
Pana atunci Curtea constitutionala trebuie sa anuleze acest demers prezidential cu motivatia amintita.
 
Am inceput protestul de sustinere a acestor conditii, pentru ca e singura posibilitate de fi reprezentati corect, reducand la minimul posibilitatea cumpararii sau trocurilor pentru pozitii elegibile.
 Nici un partid nu si-ar permite introducerea in liste a personajelor rau famate.

 Democratia autentica ne spune ca toti cetatenii unei tari democratice au drepturi si obligatii egale , deci si cel de a alege si a fi ales.

Alegerea Deputatilor pentru minoritati sa fie similara ca numar de votanti ca pentru un deputat obisnuit , intucat influenteaza in mod negativ democratia reala , fiind in permanenta de partea puterii si deci a intereselor materiale.
 Voturile minoritarilor pot fi insumate si date unui alt reprezentant al minoritarilor care sa-i reprezinte.
 Mai mult prin reducerea numarului de parlamentari influenta acestora creste,  daca ramane acelasi numar de mandate ale minoritatilor.
 Chiar si maghiarii daca nu intra in parlament trebuie reprezentati la minoritati.
Votul ,,secret” cu bile ,,dar numarate la vedere” trebuie sa dispara, s-au facut macar cu perdea pentru ca parlamentarul sa voteze liber conform constiintei fiecaruia.

Este de dorit ca dupa alegeri primarii de localitati, consiliilor judetene , sa–si depuna demisiile din partidele care i-au sustinut , pe modelul prevazut pentru presedintele tarii , dar nerespectat actual, cu posibilitata care va trebui prevazuta in lege, de demitere mult mai facila decat actual, in cazul participarii directe sau indirecte la activitatea unui partid.
In mod normal acesti alesi ii reprezinta pe toti cetatenii localitatii, judetului , si nu trebuie sa raspunda la comenzi politice.

Nu dorim o lege care sa fie doar in avantajul alesilor cum preconizati sa o faceti.
In aceste conditii solicitam disparititia prefecturilor pe care il percepem ca for al dictaturii guvernului in teritoriu si masluitor al alegerilor , care consuma bani degeaba, fiind in conflict permanent cu Consiliile judetene , singurul for democratic, din teritoriu care poate prelua din atributiile prefecturilor si poate implementa foarte bine dispozitiile guvernului in teritoriu.
Alegerea trebuie facuta nominal in 2-ua tururi.

Se solicita de asemenea prezentarea pe site sau alte formule publice a CV-urilor candidatilor.
Totodata prin schimbarea ,,optiunii” politice a alesului prin trecerea la alt partid sa-si piarda locul detinut, pentru , deturnarea vointei electoratului, urmand a fi inlocuit cu urmatorul din lista pe care a candidat.
Votul la comanda ,,secret” cu bile la vedere, trebuie sa dispara, s-au facut macar cu o perdea, pentru ca parlamentarul sa voteze in intimitate, liber, conform constiintei sale, ca de asta a fost ales parlamentar prin vot uninominal.

Ministrul MAI trebuie sa fie apolitic si sustinut de toate partidele din parlament pentru a asigura echidistanta , echilibrul si corectitudinea in relatiile cu oficialitatile locale .
Nu mai vrem niciodata ca statul la toate nivelele de reprezentare sa fie condus dictatorial dupa ,, principiul ghici ghicitoarea mea”.

-Reduce-ti la strict sectiile speciale de vot!
Solicitati documente suplimentare (carnet de student,  bilet de tren , fisa medicala ,tabel in statiuni turistice care sa fie facut de politistul de proximitate din zona, pe baza inregistrarilor de la receptie etc) care sa faca dovada ca electorii nu pot vota in sectiile unde sant arondati

- Vrem in acest mod stoparea turismului electoral.
Se pregatesc vize de flotanti in primariile PDL pentu asi asigura voturile in respectiva comunitate, oameni care vor vota si la domiciliul stabil si la cel flotant.

- Vrem sa nu ne prostiti in fata, cu majorari de salarii in preajma alegerilor, iar dupa ce se termina sa le reduceti din nou pentru ca nu au acoperire in productivitate.
 Stim ca exista posibilitatea reala de marire pe seama reducerilor cheltuirii ineficiente a banului public sau reducerii fraudelor din sistemul fiscal .

 Pana acum ce ati facut, ca de cresterea productivitatii nu poate fi vorba decat daca eliminati personal din sistem.
Dorim revenirea sperantei in Romania si mandria de a fi roman!
Stim ca speranta a fost transformata de putere intr-un cuvant uzat, pentru fraieri, noi va trebui sa aratam ca este foarte actuala pentru cei multi .
Ajungem sa credem ca ,,democratia’’ lui Putin este cu mult mai acceptabila decat a noastra si sa ne-o dorim, comparativ cu cea oferita in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu