miercuri

PROGRAM PROTEST civico-social al strazii

- Nu uitati istoria recenta, altfel vom fi obligati sa o repetam.
 Somnul natiunii naste monstrii !
 Lupul schimba parul , ( respectiv culoarea -aviz partidelor cameleon) dar naravul ba.
Jos dictatura ! Ori ce culoare are ea!
 - Feriti -va de istoricii politici aserviti puterii a caror unic scop este denaturarea si interpretarea istoriei si nu scrierea celei adevarate, totul pentru un pumn de arginti murdari.

-Vrem sa stim cine a instrumentat PROVOCAREA din Piata Universitatii, care se afla in ABC-ul oricarei scoli cu functii de coercitie (politie, jandarmerie ) si preluata cu succes de la securitate.

Protestul nostru este un strigat de durere, poate ultima din ceea ce a mai ramas in tara, pe multi dintre nemultumitii strazii alungandu-i din tara.

Protestul se indreapta impotriva legilor care s-au votat pentru ,o ,,distinsa clasa sociala” create in mod artificial , in detrimental cetateanului .
Ati creat aceasta clasa pentru a va afla in ea , rupandu-va mental categoric de cetatenii obisnuiti.
 
Pentru voi concetatenii vostrii sant buni doar la vot cand le promite-ti vise frumoase , cate o galeata , un pix si eventual o bricheta cu care sa-si dea foc.

Vrem o reforma a statului gandita de societatea civila si nu cele gandite de un singur om sau partid aflat vremelnic la putere.
Romania are zeci de mii de oameni valorosi cu specializare confirmata pe domeniile lor, nu se gasesc intre voi intrucat nu vor sa se compromita
Nu avem nevoie de oameni decidenti dupa cat sant de simpatici sau ce grad de apropiere au cu puterea vremelnica. (Noua ne par in majoritate caricaturi dupa Ioan Popa Popas).

 V-ati devalorizat domnilor prin atitudine si ignoranta , rautatea din gesturi si decizii, lipsa de cultura si bun simt pe toata scara voastra ierarhica, ducand statul la disolutie .
Odata ajunsi la inaltime nu vedeti cat de mici santeti.
Atentie la cadere domnilor, care va fi cu atat mai dureroasa!

- Vrem schimbarea legii electorale.
 Vrem ca alesii sa poata fi schimbati ori de cate ori societatea civila constata actiuni impotriva democratiei sau moralitatii .

- Dorim alternanta la guvernare dar nu cu voi, pentru ca fiecare guvern care isi incheie un mandat sa dea raportul pentru ceea ce a facut in timpul guvernarii sale, iar suspiciunile existente in mandatul sau sa poata fi verificate de justitie, fara presiuni politice si pedepsite corespunzator daca se adeveresc.

 Folosirea puterii politice pentru influientarea castigarii unui nou mandat este frauda electorala si trebuie aspru pedepsita prin lege.

- Vrem alegeri libere si democratice controlate de CSM.
Nu mai dorim ca partidele de la putere sa organizeze si controleze alegerile folosindu-se de principiul ca cine aduna si numara voturile castiga alegerile.
 Avem n motive , sa credem ca acest lucru se intampla.

- Jos actualul sistem politic si nedemocratic ce conduce tara, impotriva intereseler noastre !
Statul santem noi si nu o clica voastra vremelnica, pusa prin frauda la conducerea tarii impotriva vointei noaste !

-Vrem reconstituirea sectoarelor strategice ale statului si includerea in Constitutie a acestora.

- Jos actualele inginerii financiare cu banii statului de forma Caritas sau FNI pe care le-ati extins la nivelul statului si perfectionat in detrimentul cetateanului regasindu-se in scumpirea facturilor si costului vietii. Vezi ,,contractele baietilor destepti''.

- Vrem verificarea si desecretizarea tuturor contractelor efectuate in ultimii ani si eventual anularea lor daca sant dovedite frauduloase sau atenteaza la securitatea economico-financiara a statului.

- Vrem respectarea legii achizitiilor publice, prin avizare, control si monitorizarea respectarii contractelor, de un organism specializat de pe langa Curtea de conturi, postarea pe site a acestora fara articole secrete.

- Vrem reanfintarea inspectiilor de stat in doate domeniile. Auditul nu este suficient. Daca ele sant, nu am auzit de ele si inseamna ca nu functioneaza corespunzator, altfel nu am avea peste 40% medicamente contrafacute in piata.
- Vrem stoparea comercializarii medicamentelor criminale contrafacute.
- Dorim inlocuirea conducerii ANAF, CNAS cu profesionisti independenti, oameni cu caractere verificate , cu venituri pe baza de performanta si nu salarii imense nejustificate, dorim scoaterea acestora in afara politicului.
- Dorim o lege a sanatatii pentru cetatean si nu pentru interese ascunse.
- Dorim ca banii CNAS sa fie folositi pentru sanatate si nu pentru contractari de bunuri si servicii cu clauze secrete, comert cu produse de igiena si parfumuri din farmaciile private.

Investitiile sa fie facute din bugetul ministerului.
Separati banii domnilor si raportati ce faceti cu bani cetateanului si nu confundati cheltuielile de sanatate cu interesele propii !
- Vrem sanatate pentru toti, nu doar pentru hoti.

Daca noua lege a sanatatii are drept scop acoperirea hotiilor vechi, actuale si viitoare dorim sa o pastrati pentru voi si nu sa o impuneti Romanilor.
- Vrem anularea posturilor de manager financiar politic in spitale care cheltuie banii destinati sanatatii pe mobilier si aparatura scumpa, care nu se foloseste, fiind ulterior vanduta clinicilor private la pret de second. Aceiasi functie inainte era ocupata de un contabil adevarat si era coordonat de directorul medical al spitalului.
- Vrem raportul anual al CNAS.
Vrem sa stim ce faceti cu banii nostrii!

- Dorim aplicarea legilor care sa stopeze furtul banului public si pedepse severe pentru cei ce inlesnesc sau participa direct la acesta.

- Dorim eficientizarea controlului fiscal al statului. Dorim triplarea personalului Curtii de conturi, singura institutie ramasa profesionista si dovedita pana acum apolitica , extinderea atributiilor acesteia si la societatilor comerciale de stat si putere juridica cel putin la nivel de procuror de recuperare a banilor constatati fraudati s-au cheltuiti ilicit.

- Vrem ministru MAI independent politic sau inlocuit cu unul apolitic ( judecator recomandat de CSM.) cu 3 luni inainte de alegeri care sa se ocupe de organizarea alegerilor.

- Dorim investitii directe in agricultura si industria extractiva ( mine , petrol) prin reanfiintarea unor societati de stat sau prin asociere , si indirecte prin facilitarea firmelor straine si autohtone in mod egal pentru crearea de locuri de munca.

- Vrem o lege a invatamantului gandita de larga masa de intelectualii din sistem si nu fabricata ,,pe picior”doar pentru reducerea fondurilor acordate viitorului acestei tari.

- Dorim confiscarea averilor dobandite si dovedite ilicit pe baza aplicarii legii existente care se pare nu este pe ordinea de zi a puterii .

- Dorim impozitarea averilor pe model elvetian sau american, impozite in procente mari pe averi si venituri mari si reducerea sau eliminarea impozitelor pe plafonul minim.

- Dorim un sistem fiscal echilibrat care sa incurajeze productia de bunuri si nu cea a comertului fraudulos din care sa va infruptati cu bani negri murdari.

- Vrem reducere de TVA la alimentele de baza.
- Vrem compensatii financiare la energie si combustibil proportional cu scumpirile si inflatia .

- Vrem 300 de parlamentari in 2 camere, cu atributii distincte.

- Nu vrem oameni de afaceri in decizii parlamentare si guvernamentale.
 Ajunge cat ati influentat legi si odonante pentru a va majora averile in detrimentul statului, respectiv cetateanului.
Vrem decenta si 5 pasi inapoi cei ce au sau avut amestec in aceste actiuni.

- Vrem ca CSM sa faca numirile tuturor functiilor din justitie pe baza de profesionalism si caracter dovedit.

 - Vrem ca insusi CSM–ul sa fie ales democratic cu o larga participare, pentru inlaturarea oricarei suspiciuni.

- Vrem sa ne conduca oameni de caracter cu CV –uri curate, care sa ia masuri dure pe termen scurt dar sa creeze speranta de viitor pentru cei amarati.

Vrem disparitia din scena politica a semidoctilor , a falsilor patrioti – este o lista lunga si nu merita sa stric o coala de hirtie si tus pentru ei.

- Vrem conditii puse pentru ratificarea acordului de guvernanta fiscala privind posibilitatea depasirii deficitului bugetar pentru investitii cu multiplicare justificate.

- Vrem reforma statului prin introducerea corespunzatoare a standardelor europene de calitate prin protocoale specifice obligatorii fiecarei activitati in toade domeniile de actiune al statului si nu treaba facuta dupa ureche de diletanti in domeniu care au raportat misiune indeplinita fara miez.
Se vorbeste de nerespectarea protocoalelor ceaea ce inseamna aplicarea acestora cu formalism.
 Prin implementarea corespunzatoare a acestor protocoale pana la cea mai inferioara functie, functionarea statului s-ar autoregla si nu mai conteaza cine este ministru care se va putea ocupa de menirea aplicarii unor politici de imbunatatire a functionarii ministerului pe care il pastoreste .
Asta ar insemna reforma reala a satului.

- Vrem un stat organizat , nu un stat depravat!

- Vrem o functionalitate normala a societatii. (Vezi in continuare capitolele sectoriale pe domenii de activitate vazute din strada).

- Vrem o lege a salarizarii echitabila iar raportul dintre salariul minim si maxim sa fie redus la 1/5 si vor ramane suficienti bani pentru majorari in cadrul aceluiasi plafon de buget.

- Vrem o lege a pensiilor echitabila in raportul de 1/5 cat au fost veniturile realizate majoritar in acelasi raport, iar diferentierile intre conditii similare functie de perioada de iesire la pensie sa dispara.
 Legea actuala nu a scos in evidenta contributia sociala, pregatirea si eventuale functii avute de actualii pensionari in perioada activa.

- Solicitam impartirea bugetului dupa nevoile reale ale tarii si minimale ale cetatenilor si investitii cu multiplicare, care sa creeze locuri de munca nu stranduri, telecabine si parcuri in paduri si nu impartit dupa interesele politice si electorale de moment, cu scuza cinica ca voi stiti cei mai bine pentru tara.
 Stim ca este greu sa ganditi cu mintea celor din strada din care multi traiesc la limita decentei, dar si a celor care-si doresc viata demna, dupa o viata de munca sau a celor care vor ca nepotii sau copiii lor sa traiasca zambind macar o data pe zi.

Vedem cum superbogatia unora care folosesc bugetul ca pe camara propie afecteaza viata celor multi care traiesc la limita fizica a existentei.
A trebuit inca o calamitate naturala pe langa calamitatea politica pentru a ne cunoaste compatriotii                 si a vedea discrepanta enorma intre cetatenii aceleeasi Romanii.

- De ce credeti ca anual sant parasiti de parinti pentru a pleca la munca in strainatate si lasati in grija unor bunici sau matusi care de regula deabia pot sa-si poarte lor de grija, peste 3 mii de copii/an,   fiecare cu tragedia lui.

 Domnilor guvernanti .
 Se pare ca nu vreti sau nu stiti sa creati locuri de munca.
 Stiti doar sa ne trimiteti la o munca iluzorie, care este doar in mintea voastra.
 La voi munca se citeste furt.
 Nu toti avem aceeasi educatie, nu avem aceeiasi unitate de valori cu voi.
 Nu este loc si nici de unde pentru tot poporul sa fure la rand cu voi .
 Cineva trebuie si sa produca.
Lozinca strazii ,,va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati ’’este absolut justificata.

Ati impartit tara in mai multe Romanii polarizand-o excesiv , una a celor superbogati care-si permit orice isi doresc, una a celor bogati din functii cu salarii indecente si contracte cadouri din partea statului, alta a oamenilor obisnuiti care muncesc din greu pentru a-si asigura un trai decent , o alta in jur de 9 milioane, in general de la sate care deabia isi asigura traiul zilnic, traind din 400 de lei subventie anuala dupa o vacuta cu lapte, asta in conditiile ca a dat la fabrica cu 50 bani litru de lapte la minim 10 l lapte / zi sau are ceva teren pe care-l lucreaza , luand 50 de euro /ha anual , subventie europeana care dispare din 2013 si o alta a celor supersaraci fara nici un venit, muncind cu ziua pentru o farfurie de mancare si 20 lei/zi , bani care din acest an v-ati gandit sa-i impozitati.
 Mai este o categorie de oameni ai nimanui , numiti ai strazii pentru care statul nu are nici o solutie .
Ai strazii se numesc si cei ce au locuiesc in blocurile parasite ale fostelor intreprineri, privati de orice conditii civilizate si sant zeci de mii in toata tara.

Ce ne mai dorim?  Cititi articolul ,,impotriva tuturor politicienilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu