vineri

Sanatate pentu toti

Scoateti administrarea sanatatii in afara politicului !
Lasati specialistii in domeniu sa decida !

Stop medicamentelor contrafacute!
Nu centralizati sanatatea!

 Lasati comunitatilor locale hotararea de functionare a microspitalelor de urgenta din localitati si nu plimbati bolnavii, care in majoritatea lor nu prezinta urgente cu masinile la sute de km distanta la centru. Decizia de trimitere trebuie sa apartina unui medic de urgenta care sa vada pacientul si nu operatoarei 112.
 In 70 % din cazuri pacientii pot fi tratati local .
Se impune ca fiecare centru de urgenta sa aiba disponibile 1-2 –ua masini echipate corespunzator si care pot fi coordonate si centralizat astfel incat sa intervina in functie de apropierea de cazurile semnalate.

- Ati transformat CNAS-ul intr-o masina politica defacut bani, in care peste 50% din fonduri le cheltuiti pe investitii nejustificate prin firmele voastre ce capuseaza sistemul, iar bolnavului sa-i recomandati cumpararea de medicamente din bani proprii deoarece spitalele nu au bani de medicamente.

 Face-ti o paralela costurilor din sanatate din anii 2003-2004 cand sistemul functiona acceptabil luand in calcul si personalul de care beneficia si cel actual, dupa introducerea managerilor de spital si CNAS politici, cand sistemul desi beneficiaza de multiplicarea de 3-4 ori a sumelor alocate fata de 2004, este semiblocat luand in calcul si reducerea numarului de personal.

-Ati privatizat fabricile de medicamente care sa-si impuna monopol pe acestea.
 Ati lasat piata medicamentelor contrafacute sa ajunga la 40% in loc sa producem noi medicamente adevarate chiar sub licenta sau sa le importam prin firme de stat cu garantia certa a medicamentului.
Oare nu merita investit in acest domeniu?.
 Se anticipeaza ca piata medicamentelor prin farmaciile private altele decat cele compensate depaseste 5 miliarde de lei.
 Este oare greu de controlat aceasta piata sau nu santeti interesati fiind comisionari la profitul realizat de acestea, fiindu-va teama de o concurenta corecta a statului?
 Oare nu credeti ca sanatatea este un domeniu strategic?
 - Ati lasat firmelor intermediare aprovizionarea cu medicamente care isi impun comisionul propiu de pana la 500%.
Este o afacere este adevarat din care sigur va faceti parte , in defavoarea cetateanului.
Oare CNAS-ul nu poate avea un serviciu specializat care sa aprovizioneze si sa mentina un minim necesar in depozitele propii pentru a fi distribuit spitalelor.
 Se vede de la distanta unde sant banii CNAS.
Este oare intamplator ca in fiecare orasel sau comuna sant zeci de farmacii care prospera din acesti bani, depasind numarul barurilor PDL-iste pentru care sau acordat cate 10 mii de euro la 1000 de tineri pdl-isti.

Oare de ce CNAS nu are o retea de farmacii propii cu preturi rezonabile care sa concureze cu farmaciile private .
  Va intrebati atunci unde sant banii nostrii din CNAS-uri ?

 Ati transformat contabilul de spital in manager economic politic cu salarii imense pentru functia lor, care praduiesc in mod sistematic, cu concursul sefilor de la CNAS, banii destinati direct sanatatii.
Este adevarat ca cei 16 mdl de lei sant greu de cheltuit si ati infiintat o caracatita politico- mafiota care sa va ajute la cheltuirea lor.

Cu o organizare eficienta si fara capuse ar ajunge jumatate din acesti bani cat sa normalizati functionarea sistemului si suficienti incat sa si dublati salariile medicilor.
Nu credeti ca sant bani suficienti pentru mentinerea in tara a profesionistilor din medicina romaneasca pe care sa-i platiti corespunzator?
Nu vedeti ca pleaca din tara un numar de medici cu 3 mii mai mare decat absolventi/ an ?
Nu stiti cat costa pregatirea unui medic?
Nu stiti oare ca acestor   absolventi le trebuie inca multi ani pentru a deveni profesionisti in domeniile lor?
Nu vedeti ca la tara nu sant medici?
Avem cel mai mic raport medici /1000 de locuitori din Europa. Nu credeti ca este momentul sa va opriti si sa redati poporului speranta?
 Cum explicati fapul ca sitemul comunist rula 3miliarde dolari , echivalentul a 2,4 mdl euro, pentru funtionarea intregii societati , si cei ce am beneficiat de spitalizare in acel regim nu ne-am putut plange de lipsa tratamentelor chiar si in statiuni specializate.
 Dovada este ca inca mai existam, si o s-o facem pana vom vedea ca ati invatat sa cheltuiti banii pentru ceea ce sant destinati :- sanatatea publica.

 Sa fie oare aceasta o politica de stat imbratisata de toti politicienii?
 Daca este asa santem pierduti.
 Preconizati ca pesionarii sa ajunga la 1,5 mil. pentru a le putea acoperi costurile lor sociale si ceilalti sa dispara pe cale naturala cat mai curand ?
 La asta reduceti reforma statului ?
 Dorim o lege a sanatatii care sa separe costurile medicale ale CNAS , de investitiile care trebuie sa fie un atribut al ministerului .
 Nu dorim ca legea sa aiba tinta acoperirea fraudelor comise si preconizate in sistem.
Sistemul actual nu functioneaza dupa aceasta lege, dar in mod sigur nici dupa cea noua propusa de aceiasi autori.

Sant in joc bani multi si lupta pentru impartirea lor, acerba.
Beneficiarul direct nu conteaza.
Dorim ca CNAS sa revina in coordonarea ministerului sanatatii printr-un secretar de stat .
Ministrul sa raspunda de coordonarea politicilor din sanatate si nu sa fie un simplu pion fara atributii, sau mai popular, un cal de bataie.
-Dorim reanfiintarea Inspectiei de stat in sanatate cu raportari lunare a activitatii de control ministrului iar trimestriale primului ministru . 
 Daca ele sant, nu am auzit de ele si inseamna ca nu functioneaza, altfel nu am avea peste 40% medicamente contrafacute in piata.
- Vrem stoparea comercializarii medicamentelor criminale contrafacute.
- Dorim inlocuirea conducerii ANAF, CNAS cu profesionisti independenti, oameni cu caractere verificate , cu venituri pe baza de performanta si nu salarii imense nejustificate, dorim scoaterea acestora in afara politicului.
- Dorim o lege a sanatatii pentru cetatean si nu pentru interese ascunse.
  Investitiile sa fie facute din buget.
 Separati banii domnilor si raportati ce faceti cu bani cetateanului si nu confundati cheltuieliledin sanatate  cu interesele propii !
- Vrem sanatate pentru toti, nu doar pentru hoti.
 Daca noua lege a sanatatii are drept scop acoperirea hotiilor vechi, actuale si viitoare dorim sa o pastrati pentru voi si nu sa o impuneti Romanilor.
 - Vrem raportul anual al CNAS.
Vrem sa stim ce faceti cu banii nostrii
- Dorim sa stim unde este aparatura din spitalele inchise, se vinde privatilor la pret de second ?
 Este bine de intrebat de ce au demisionat ministri sanatatii UDMR .
Se stie, dar se prefera tacerea. Cauza principala o reprezinta CNAS o spunem noi.

 Cate interese ascunse sant si se vor legifera in noua lege a sanatatii si in care se vor regasi toate temerile noastre.
Se va spune despre controalele inspectiei de stat ca au fost inlocuite cu verificari de tip audit.
 Gresit , sant functii distincte.
 Auditul verifica aplicarea procedurilor, iar inspectia verifica calitatea si cantitatea medicametelor utilizate existente si importate utilizate in sistem, dandu-si avizul si in cazul opurtunitatii unor investitii medicale .
 Oare functioneaza aceste protocoale pe calitatea produselor si serviciilor medicale?
 Nu credem.

De exemplu pentru tratarea cancerului exista mai multe tipuri de medicatii functie de organul afectat, de capacitatea de asimilare a bolnavului ,cazul trebuie individualizat in parte si nu intra in proceduri standard , medicul fiind decidentul, cu ce tip de medicament realizeaza efectul maxim .
 Voi ati ales politic tratamentul cu medicatii unitare si relativ ieftine pentru a va arata ,,grija''politica fata de bolnav.
Stiu pentru ca mi-am piedut un frate din aceasta cauza, drept pentru care ma raliez sufleteste tratarii corespunzatoare a acestui tip de suferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu