miercuri

Cadouri otravite

Oamenii sant si vor fi in strada pentru ca li s-a furat in primul rand identitatea, respectul, democratia, libertatea si viitorul copiilor lor.

Credeti ca amagirea cu ,,reatregirea salariilor’’ are efectul pe care-l scontati?

Este otravit si nu aveti acoperire decat in speranta ca ne puteti prosti din nou , mentinand in continuare redusa capacitatea economica, fara sa vorbim de crestere, printr-un sistem fiscal impovarator, PIB-ul reducandu-se cu peste 30 mdl euro cumulati pe ultimi 3 ani in loc sa fi imbunatatit si eventual sa fi redus fiscalitatea ca sa beneficiem de dezvoltare si crestere economica, fie si redusa , din cauza crizei pe care voi ati declarat-o anticipat, din motivatii doar de voi stiute.

Declararea recesiunii economiei romanesti fara argumente tehnice, a blocat si scumpit imprumuturile bancare  grabind recesiunea, care batea la usa.
De ce n-ati luat exemplul polonez cu politica de dreapta autentica si nu declarativa, ramane o enigma pentru noi, preferand dreapta din jocurile voastre financiare murdare.

 Am fi curiosi cum va afectat pe voi,  guvernantii si acolitii vostrii aceasta recesiune? 
 Santem convinsi ca ati avut cresteri masive de averi in toata aceasta perioada.

Stim ca incalcati legea responsabilitatii fiscale si nu-i o noutate, acordand acesti bani pe care ii aveati si pana acum , doar, doar cineva va prinde momeala si va va vota pentru ca v-ati gandit ca romanul are mintea scurta si a uitat ca ii datorati mult mai mult.

Stim de asemenea ca acesi bani restituiti vor dispare imediat ce veti castiga alegerile pentru ca nu aveti de unde sa-i luati decat in cadrul celor 40 mdl cat reprezinta anvelopa salariala aprobata de FMI.

Va ganditi poate sa dati afara pe sest sau sa externalizati servicii pentru cei 60 mi de bugetari cat reprezinta diferenta de 15% care trebuie acordata si sa fentati inca o dada FMI-ul.
Sau va ganditi ca veti restructura peste 100 mi de  bugetari si nu numai, pentru a va incadra inanvelopa salariala negociata cu FMI ?
Calculul este de cateva ori gresit intrucat bugetarii au pierdut de fapt mai mult de 25% din venitul net in ultimii 3 ani.

De unde aceasta diferenta o stie fiecare bugetar si nu este secreta.
Reducerea reala de 58% era realizata astfel : 25% din salariu de baza, 17% erau sporuri, prime si al 13-lea salar iar diferenta de 16% este inflatia insumata pe ultimi 3 ani.
Nu am luat in calcul dobanda.
Din cei 58% ati acordat in 2011 o crestere de 15% care real a fost 10-12% intrucat s-a luat ca baza de calcul salariul redus cum se va proceda si la noua corectie.
Acum mai acordati 15% care real va fi tot 12% si le mai datorati din acest simplu calcul inca 35%.
Mai puneti sperata de 15% si va rezulta datoria completa de 50%.
Ce ziceti domnilor?
 Vi se pare corect nu?

Speranta a fost ca fiecare angajat sau pensionar sa primeasca o marire fireasca de venit in acesti ani de minim 5%/an,  pentru a fi si ei mai apropiati de veniturile europene unde tindem sa ajungem candva, tinta imposibila cu actualii guvernanti.
 Aceasta speranta ati inghetat-o!

Acuzati opozitia de a fi acordat cresteri salariale nesustenabile in 2008 ?
Gresiti domnilor.
Reluati cifrele de crestere economica din 2008 si o sa vedeti ca anticiparile au fost corecte, existand chiar rezerve , chiar presedintele sustinand cresterea salariilor profesorilor cu 50% , semnand legea de marire salariala, opozitia de atunci, respectiv puterea de azi,  fiind de acord in unanimitate si in cunostinta de cauza,   iar cei ce s-au opus ca fiind nesustenabila, fiind guvernul de atunci, opozitia de azi in special liberalii.

Cum comentati aceasta ,,puternici’’ ai zilei ?
Si atunci ca si acum era o oferta electorala, fiindca se apropiau alegerile.
Desigur ca ajungand la putere nu numai ca nu le-ati acordat aceasta crestere legala si promisa in platforma electorala PDL, dar le-ati mai redus si veniturile nete cu 40% fata de cele avute, acuzand liberalii sustinuti de PSD.

Va mai crede cineva de sinceritate, prin acordarea acestei ,,reantregiri’’.
Va mai crede cineva cand sustine-ti necesitatea cresterii locurilor de munca ca fiind ,,aurul unei tari’’ cand orice profan stie asta , pe cand voi ati redus numarul lor prin majorari de taxe si impozite ajungand cel mai fiscalizat stat european si ,,omorand” peste 400 de mii de firme cu 750 mi de angajatii platitori de taxe .

Inca o intrebare daca ne este permisa. Oare cat costa poporul roman, acordarea a inca unei transe de sume ilegale din fondul de rezerva a guvernului vostru cu singurul scop de multiplicare a voturilor murdare.
Acesti bani nu exista, si vor trebui luati de la ministere din banii necheltuiti la fondurile de investitii.
Acesti bani se vor da su forma de mita electorala, doar in colegiile parlamentarilor care sustin puterea si trebuie sa sustina ineptiile guvernului.

Incercam un exercitiu de imaginatie a calculului vostru gresit.
Din cei 170 mil.euro dati celor 1160 de primari PDL , dar nu credem ca acest numar este veridic, mai mult de jumatate acopera datorii pentru firmele voastre, care au facut servicii fortate acestor primarii.

Din cei 1100 de primari estimati de noi in realitate, dupa ce se vor afla cu sacii in caruta,  mai mult de jumatate vor trece sigur la USL, deoarece fiind practici vor dori sa respecte majoritatea preconizata la alegeri, altfel ei vor dispare natural si ei stiu acest lucru.
Din cei ce mai raman, doar jumatate vor castiga primariile dupa alegeri si aceasta nu dupa doctrina de partid, ci dupa valoarea lor idividuala de gospodar capos care nu urmareste giroscopul.

 In concluzie banii vor avea efect direct doar la 250 de primari, care vor mai putea influenta cate 100 voturi maxim fiecare, deoarece electorii reali stiu deja cu cine sa voteze si nu pot fi influientati.
Deci cu cei 150 milioane de euro ati schimbat intentia de vot la cel mult 25 mi de votanti.
Scazandui din cei 100 mi someri preconizati  veti avea un minus de 75 mi voturi.
In acest calcul am acordat pea mult ,,credit de eficienta'', intrucat acesti bani nu se vor vedea pe teren decat in foarte putine cazuri si dupa un timp de minim 6 luni ,odata cu finalizarea investitiilor curioase pe care le-a inceput doamna Elena.

 Buna investitie cu multiplicare ati ales domnilor!
Ce mai conteaza adaugarea la datoria individuala a fiecari roman de peste 5000 de euro facuta de ei,  a inca 10 euro/roman.

Nu este de mirare ca multe din societatile straine au plecat in tari cu taxe rezonabile, unde sa aiba predictibilitatea profitului si sa nu fie nevoiti sa dea spaga intermediarilor statali, pentru ori ce serviciu .

Nu vati gandit ca in tarile lor de provinienta nu exista pesches sau mita,  fiind aspru pedepsite si ca nu stiu cum sa justifice legal aceste cheltuieli? 
Atunci fug de noi ca dracul de tamaie.
Cum mai poti sa-i atragi cand s-au ,,fript'' in Romania, transmitand stirea in mediul lor economic.


 Nici macar Mafia nu mai investeste in Romania sau nu mai face afaceri cu noi cu exceptia catorva ,,tunuri’’ si spalari de bani, pentru ca si pe ei i-am inselat .

Luati in calcul si firme straine care ar fi venit in Romania daca mediul economic era avantajos si predictibil.
Nu stiati ca pe timp de criza exista o concurenta imensa pentru atragerea investitiilor straine productive si creare de locuri de munca?

Degeaba i-ati rugat sa ramana oferindu-le facilitati de moment dar nepredictibile pentru ei, dovedindu-va inca o data neseriozitatea .
Firmele serioase isi fac planuri de dezvoltare si anticiparea profitului pe mai mult decat un cincinal, dar in Romania nu si-au gasit partener.

De ce credeti ca sute de firme romanesti cu potential economic semnificativ au plecat in Bulgaria, sau cati cetateni romani si-au inscris masinile acolo?
 De ce?
Pentru facilitatile fiscale corecte de acolo care le permite competitivitate in Europa pe principiul sanatos ,,sa luam mai putin dar de la mai multi”.

Voi ce-ati facut?
Ati impovarat la maximum de suportabilitate, cu taxe firmele existente pe principiul ,,dai in calul care trage”invatat de acasa.
 Ati facut in felul acesta ca fiecare sa se descurce cum poate incurajand mita si economia neagra , doar putini si puternici sa reziste pe piata.

La benzina ati stiut sa majorati pretul, stopand in acest mod bisnita cu acest produs, dar nu va trecut prin minte ca reducand taxele fiscale la nivelul Bulgariei, veti mentine in tara taxele platite actual catre bugetul bulgar ale acestora, fara sa mai spunem cate locuri de munca au infiintat romanii in Bulgaria, dandu-le de munca bulgarilor.
Nu uitati ca in afaceri nu exista patriotism, ci numai interes pentru profit.
Va credeti desteptii lumii, gandind doar reguli antieconomice, ce duc la contractii economice si nu stiti sau nu vreti sa luam exemple practice si dovedite ce conduc la dezvoltare.

Cum ati facut de ati trimis toti economistii cu patalama in opozitie este un mister, voua ramanandu-va numai unul si acela de alta meserie.
 Daca exista ar fi bine sa aiba caracter si curajul de a spune adevarul si sa nu lase guvernul sa ia masuri antieconomice si antiperformante.

Marirea salariala devine nesustenabila daca nu se iau masuri economice care sa sustina aceasta.
Presedintele a dovedit ca a inteles jocul economic la nivel de miscare a pieselor pe tabla de sah, fara sa aiba capacitatea de a anticipa cel putin o mutare ulterioara, altfel spus la cunostinte economice este la nivel de liceu unde a parcurs primul capitol de economie, l-a inteles si face prelegeri cu acesta .
Il asculta cu interes intelectualii PDL care nu stiu conditia minimala a definitiei intelectualului, cei ce cred ca o diploma universitara luata la ff si mare distanta, le da statutul de intelectual al neamului.

Noi profanii din strada intelegem ca reducerea CAS si TVA inseamna motoare economice care vor genera in perspectiva imediata investitii in dezvoltare, locuri de munca, cresterea vitezei de circulatie a banilor si mai multe incasari la buget ce va compensa pierderile de moment inregistrate , rezultand un plus de valoare sustenabila , din care se vor putea mari salarii, pensii si investitii cu multiplicare.

Pacat de efortul poporului care a suportat nejustificat aceste reduceri.
Nu se pune problema ca acesti bani care se vor intoarce de drept in buzunarele oamenilor nu ar fi utili, pentru multi reprezinta echivalentul in aer, dar am fi dispusi sa mai suportam 1 an, daca am vedea ca acesti bani s-ar cheltui corect si eficient .

Cehia, Polonia si chiar Bulgaria din exemplele cunoscute au ajuns sa ne bata la toate capitolele de masuri economice pozitive si au crestere economica. Bravo lor.
 Merita vazut cate firme serioase au reusit sa atraga.
In afaceri, onoarea si predictibilitatea sant legi de la care nu se face rabat.
Greu ne vom reveni dupa aceasta experienta trist-amara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu