joi

Impotriva tuturor politicienilor din ultimii 22 de ani

Dorim sa reparati ceea ce se mai poate repara si ce cu buna stiinta ati stricat !
Apel la DEMOCRATIE. Optiuni pentru viitor. Aviz guvernantilor.

Democratia presupune ca toti cetatenii au drepturi si sanse egale in societate.
A fost un balon de sapun, teoria fiind valabila doar in primul an dupa revolutie cand in euforia evenimentelor am piedut esentialul , adica viitorul, urmand ca apoi sa clamam la inceput timid, apoi din ce in ce mai acut in functie de aparitia lor, dovezi ale inechitatilor sociale.

Am vazut cum grupuri de interese si-au instalat in posturile cheie ale societatii , oameni aserviti puterii, care au inlesnit raptul din averea statului, vanzand sau inchizand pe rand valorile create de un popor suferind, conducand la noii imbogatiti ai societatii .
 Scuze celor 5% din imbogatiti care au facut averi cinstite, exploatand opurtunitatile existente la un un moment dat in Romania si pe care ii felicitam.

Ati construit o societate nedemocratica prin minciuna, ganduri si actiuni subersive, creand un sistem politic de acces la resurse chiar si la fondurile europene, creand o discrepanta imensa intre voi si cetatenii obisnuiti.
Am constatat ca alesii ultimilor ani s-au folosit de puterea lor politica , pentru a pune mana pe puterea economica, prin interpusi, creandu-se un sistem mafiot politico- economic pe principiul declarat ca cine detine puterea economica detine si puterea politica, ,, construind’’ imbogatitii de carton in spatele carora s-au ascuns cu procentele de rigoare si cumparand posturi in guvern sau parlament.

Ati adus statul in in imposibilitatea indeplinirii menirii sale esentiale, cea sociala , luandu-i parghiile principale : banii si administrarea corecta a lor.
Presedintele a declarat ca cetatenii sa nu se mai bazeze pe stat pentru ca acesta nu mai are bani pentru nevoile lor avand alte planuri pentru acestia.
Presedintele vorbeste in acest caz de statul reformat intrat in disolutie care si-a redus numarul de pensionari pe 2011 cu 105 mii de pensionari prin deces si ridicarea pensiilor de boala la multi care sant cu adevarat bolnavi.
Nu stie oare ca statul are chiar rolul de protectie a cetateanului  ?

Sper ca propunerile strazii sa fie preluate de guvernanti , oricare vor fi acestia, deoarece mi se par de bun simt si nu costa decat atentie.
Cunoastem scuzele politicienilor de neaplicare a acestor propuneri in acest moment, toate avand dedesubturi si interese meschine care gandesc si actioneaza diabolic, care sub aparenta pojghita subtire de modernizare a statului, urmaresc de fapt desfintarea acestuia in avantajul lor.

Dorim sa schimbam acest sistem, motiv pentru care solicitam ca fiecare lege care se va aproba sau se va schimba in mod necesar (cate legi s-au aprobat doar pentru interese de grup, in detrimental societatii) sa fie data publicitatii sub forma de proiect pentru dezbatere, in felul acesta politicienii care nu au expertiza in tema legii respective vor putea fi informati de continutul si parerea societatii civile , votand in cunostiinta de cauza.

Credem ca un an parlamentar este insuficient pentru a se corecta sau anula legi in vigoare care atenteaza la securitatea economica a statului.
Lasati profesionistii adevarati si dezinteresati sa faca legi durabile si nu parlamentarii care si-au cumparat voturile, dovedind o inteligenta submediocra, facandu-ne sa ne fie rusine ca santem concetateni cu ei .

Ingerinta qvasitotala fara expertiza a politicului in toate domeniile de activitate ale statului conduce la disolutia acestuia.
 In fiecare zi inregistram cate un exemplu, prin punerea in pericol a vietii cetatenilor.
Ne intrebam , oare vrem prea mult ?
 Mai avem vreo sansa?
Daca nu vom reusi nici in al 13-lea ceas sa implementam democratia autentica, suntem sortiti la disparitie ca tara si popor.

Nu vedeti ca avem mici dictatori locali, care prin lege nu pot fi inlocuiti chiar daca au fost condamnati ?
Societatea civila reala este in strada, in necajitii societatii, prinsi de calamitati naturale , in cei ce isi ajuta semenii aflati la necaz , in cei ce muncesc pe salariul minim, in cei mai multi care n-au un loc de munca sau au luat drumul strainatatii , in cei obiditi care au ramas acasa si n-au nici un venit, traind din munca cu ziua daca mai au unde, chiar si a celor care stau in fata televizoarelor asistand la emisiunile Antena 3 si mai nou se pot insuma si celor de la Realitatea , Romania TV, desi nu stim cat le va tine obiceiul, facand-o pentru raiting sau pana inainte de alegeri cand primesc o sposorizare sau amenintare mai serioasa si ,,argumentata” din partea puterii .

Societate civila este si a celor care depind de firmele PDL-iste si care gandesc ca noi dar nu-si pot exprima optiunea de frica pierderii locului de munca,fiind avertizati ca daca ei nu castiga alegerile sunt obligati sa inchida firma, iar ei isi vor pierde locurile de munca.
Vrem sa le spunem acestora ca vor avea de castigat prin intrarea in legalitate a firmei lor in ce priveste cel putin corectitudinea angajarii si a partilor de impozit din salarii ce contribuie la pensia lor.
Acesti electori reprezinta peste 70% din voturile pentru PDL cam tot atat cat influenteaza prin firmele lor private dar si in societati de stat conduse de acestia.

Inchipuiti-va PDL –ul fara acest sprigin si veti constata procentul real din sondaje, procent dat de cei legati de interesele directe si nu de ,,constiinta lor patriotica’’de a crede cu certitudine in programul lor de partid.
Stiim cu convingere ca actuala putere se sustine pe interese materiale incepand de la parlamentari si pana la cei mai mici activisti locali, fiind legati intre ei prin relatii de tip mafiot, care si-ar pierde afacerea sau profitul murdar obtinut prin sustinerea actualei puteri, mergand pe principiul ca toti au pret si ca banii pot cumpara constiinte.
Fara acest interes material al ,,votantilor benevoli”, partidele de la putere in special PDL-ul nu ar obtine 2% din electorat pe baza programului de guvernare clamat de dreapta.

Stim ca un guvern de dreapta dezvolta o economie prin legi favorabile acesteia si nu o sufoca prin cresterea fiscalitatii, ori acesta a procedat invers.
Un guvern de stanga imparte pe principii sociale din bogatiile acumulate de guvernul de dreapta.
Care bogatii?
A ramas doar saracie si si datorie, aproximativ 5000 de euro pe cap de cetatean si vor mai creste.
In situatia de fata, actuala putere s-a dovedit de extrema dreapta, care-si sacrifica cetatenii ei pentru interesele mafiote ale grupurilor de interese.

Strada considera ca in actuala situatie economica jalnica a Romaniei, dublata de criza economica , avem nevoie de un guvern de centru care sa duca o politica echilibrata, sa faca investitii cu multiplicare , locuri de munca dar si sa asigure cetatenilor ei un trai decent, varianta posibila doar prin administrarea corecta a banului public si justificarea acestor cheltuieli.

Pensionarii cu dare de mana, declara ca ar accepta injumatatirea pensiilor pe o perioada limitata daca ar sti ca acesti bani ar fi baza pentru viitorul copiilor lor, lucru de care se indoiesc, speranta lor fiind sau schimbarea acestui mod de a face politica sau in lumea celor drepti unde vor gasi dreptatea divina.

Ne infioara sumele imense vehiculate in massmedia, cheltuite nejustificat, sau fraudate sub diferite forme, de guvernanti, de zeci de miliarde, pentru care nu raspunde nimeni sau cel putin deocamdata si pe care o consideram crima de ,,les maiestate” impotriva poporului, prin stiinta sau nestiinta, instanta va trebui sa hotarasca.

Toti cei care au furat intr-un fel sau altul se vor presedinti sub lozinca desfiintarii fiscului.
Strada are lozinca ei pentru acestia ,,Sa fie judecati pentru banii furati”

Stim ca 90% dintre parlamentari au afaceri prin interpusi, iar votul lor este negociabil cu gandul la ce castigata din acesta.
Cu exceptia catorva trubaduri carora le cerem scuze , ati privatizat Guvernul si Parlamentul.
Ati cumparat parlamentari cu miliarde, care sa va voteze legile oarbe.
Ati cumparat reprezentanti ai societatii civile si media care va aduc osanale.
Vrem Democratie reala nu de fatada !
Vrem oare prea mult?

Investitiile de sute de milioane de euro facute in domeniile ascultarii si urmaririi cetateanului au creat o isterie a temerii, inegalabila cu ori ce alt produs securitic anterior, temere aproape justificata, reiesita din redarile telefonice ale procuraturii si predate intentionat selectat mediei.
Credeti ca intamplator se plang chiar oamenii puterii actuale de aceste ascultari?
Nu credeti ca aceasta misiune a fost indeplinita cu succes?

Nu intamplator se dau intentionat mediei fragmente din ascultari, rupte din context, la diferite dosare in scop propagandistic dar si in scopul defaimarii persoanei, de regula din opozitie, deoarece dupa cum vedem, probele nu sant suficiente, dandu-se de regula NUP in aceste dosare, dar dezinformarea si-a atins tinta , scopul politic a fost realizat.

Se plange DNA-ul politic cu ce costuri a fost construit un dosar la care judecatorii nu iau decizia in favoarea procurorilor.
Au oare DNA –ul sau unii din procurori contracte comerciale cu mass-media si noi nu stim?
In orice tara adevarat democratica aceste informatii sant secrete ale justitiei si nu trebuie sa ajunga in presa, fiind aspru sanctionate de lege.

Multi din cei cu care am discutat si m-au inspirat, au declarat ca au o teama mai acuta decat in vremea lui Ceausescu sa-si expuna parerile public chiar pe site sau sa participe la mitinguri, de teama pierderii locului de munca, intrucat toate functiile cat de mici au fost acordate pe sprigin politic si listele de restructurari functioneaza.
 Le este teama ca si telefonul mobil inchis le este ascultat motiv pentru care nu-si exprima nici acasa parerea sincera despre politica.
Si atunci mai putem spune ca santem LIBERI !?

Ce ne mai dorim? Urmariti capitolele aplicate pe domenii .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu