vineri

Cadere si decadere


A se cadea, expresie neaosa ardeleneasca, care exprima o actiune de bun simt. Incercam sa intelegem ce se cade si ce nu se cade in actiunile politice.
,, Multumim” d-le Frunzaverde, este bine si acum, cand primavara bate la usa si codrul tinde sa inverzeasca. 

Daca in 2010 ati vazut ca PDL-ul  nu reprezinta dreapta autentica, de ce doar acum ati abandonat  caruta ?
Ati vazut ca nu mai poate fi scoasa din noroi, iar liderii acestui partid sant in majoritate semidocti, cu diplome fabricate, cu regret spun si la Herculane la ff,  cu care nu se poate negocia logic si trebuie executat ordinul primit de la imparatie.
Ati constatat cu intarziere cei drept, ca PDL este un partid al intereselor materiale , fara ideologie de partid, care se clameaza de dreapta, dar nu-l recunoaste nimeni caatare. 
Conducerea acestuia este asigurata dictatorial, de sus in jos si respecta doar deciziile unui singur om , cel mai mare ,,economist” roman al momentului, ceilalti fiind simpli executanti, care nu au voie sa gandeasca.
Stiim ca ati aparat interesele comunitatii din CS si pentru aceasta aveti o scuza , administrator fiind,  va convenea puterea care detinea banii.

Speram sa  va urmeze exemplul si alti administratori reali si nu fandositi, pentru a crea o dreapta reala si morala pe care o parte a electoratului si-o doreste si o asteapta de mult timp, fiind o alternativa reala la PSD in urmatoarele guvernari.

Am explicat in articole anterioare de ce este nevoie de doua partide mari si puternice in Romania, pe modelul tarilor cu adevarat democratice. 

Stiim de asemenea ca venirea unor parlamentari ai puterii, fara tinichele de coada ar putea relansa procesul democratic in Romania, chiar  inainte de alegeri, sau ar putea conduce la alegeri democratice anticipate si salva ceea ce se mai poate salva din aceasta tara.

Oricum , sansa politica a parlamentarilor PDL care se stiu curati si au intradevar convingeri de dreapta autentice este sa treaca cat mai repede in PNL sau dupa caz la PC. 
Chiar si in PSD se vor regasi unii dintre ei care au idei de centru stanga, intrucat acesta este un partid practic, care aplica la nevoie ideile economice ale dreptei cand acestea se impun. 

Vi se poate ierta oportunismul, daca ati trece acum in opozitie, considerandu-se un act de curaj politic si de interes major pentru tara, chiar un act de patriotism.

Ganditi-va doar ca actuala opozitie va detine practic puterea , acolo unde nu veti mai putea ajunge niciodata. 
Ramane intrebarea , oare in actuala alianta nu mai exista nici un parlamentar curat care sa nu poata fi santajat? 
Aceasta este dovada clara a legaturii lor mafiote in politica.   

  PDL-ul se apropie cu pasi siguri de 5% poate nici atat, garantia unor voturi mincinoase si inexistente aduse din strainatate se spulbera,  nemaifiind garantate ca in 2009 si chiar daca ar fi, nu trebuie sa uitati,  ca de aceasta data,  noua putere va solicita dovezi, pe care nu le veti putea  prezenta, fiind acuzati de furt calificat.
Este nevoie de toti cei ce mai cred ca se mai poate face si o altfel de politica si blocarea actualelor legi aberante ale actualei puteri si vanzare de tara. 
Va puteti inca spala rusinea ca ati activat in PDL.

 Intelegem si primarii care va vor urma nu numai din CS, ci din toata tara.
Acestia sant oameni practici, iar ideologia unui partid este nula atat timp cat nu are bani sa faca ceva bun pentru comunitate .
 Acestia stau in asteptare cu speranta ca vor mai primi ceva bani pentru comunitatile lor. Este singurul lucru care-i mai tine legati de voi
 Acestia trebuie sa-si doveseacsa prin votul electoratului daca merita sa ramana primari, USL-ul neavand in comunitati puterea de a impune , decat de a va propune..
Daca meritati si santeti alesi , felicitari!

S-au vazut procentele acordate, din impozitele culese din localitati si rambursate  catre consiliilor judetene, ce difera de la 24 la 130% functie de apartenenta la putere sau opozitie.  Egalitate de sanse nu?

Proiectele de dezvoltare si imbunatatiri funciare de exemplu, trebuie sa rezolve urgentele nationale si nu dorinta unui primar din arcul puterii care sa implementeze proiecte cu jumatate din banii alocati pe proiect, iar cealalta sa fie comisionata  catre partid.
 Exista riscul maxim ca aceste proiecte sa fie verificate si sa fie descoperite neconcordantele financiare pentru care va raspunde penal primarul  in functie, care a preluat lucrarea.

Vreau sa va informez , d-lor primari cum lucreaza sistemul de urmarire securist din acest moment, in care toate,,slabiciunile" d-voastra sant mentionate in asa zise dosare de urmarire, pentu a fi santajati la momentul oportun, in cazul in care va veti gandi la o dezertare. 
Ne pare rau de acestia, dar odata ce intrati intr-un joc murdar de tip mafiot, nu mai poti scapa decat cu mare risc. 
Asa se face selectia naturala.
Dar nu trebuie sa va faceti griji d-lor primari, din cei 1160 de primari PDL 1000 vor trece la USL si nu vor putea fi urmariti toti in penal, daca dosarul lor este nemotivant.

Daca mai aveti o farama de patriotism si nu aveti nimic de ascuns, demonstrati acest lucru acum, inainte de alegeri.
Nu va rusinati de ,,moralitatea" cu care va cearta liderii partidului, ca santeti dezertori, veti reveni acolo de unde ati plecat in majoritate si cum va cere in acest moment electoratul.  
Nu va ales nimeni pe doctrina politica, ci pentru ceea ce reprezentati voi, ca valoare individuala pentru comunitate . 
Nu le inselati asteptarile!
Exceptiile trebuie facute pentru cei ce si-au bagat mana adanc in banii comunitatii , batandu-si joc de ei.
Vorba romanului ,,cine se amesteca cu porcii, risca sa fie mancat de acestia.

Revenim cu propunerea ca primarii localitatilor si presedintii consiliilor judetene trebuie ca dupa alegeri sa fie apolitici si sa beneficieze de sume real necesare proportionale pentru comunitatiile lor si nu pentru aiureli de dragul cheltuirii banului public.

 Proiectele trebuie propuse de sa fie urmarite  si verificate functie de necesitatea reala,  de un organism specializat guvernamental sau chiar un minister cum exista acum dar cu o conducere de specialisti reali pe domenii si nu de un specialist in limbi straine si doar ca este un baiat onest.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu