duminică

invatamant


    Invatamant  

  - Vrem o lege a invatamantului gandita de o larga masa de intelectualii din sistem si nu fabricata ,,pe picior” doar pentru reducerea fondurilor acordate viitorului acestei tari,  de la 6% aprobat prin lege, la 2,3% actual. 

Este adevarat ca ati pauperizat termenul comunist care spunea ca forta de munca calificata a unei tari este cea mai mare avutie nationala.    

 Ati subfinantat si devalorizat invatamantul  reducandu-i menirea , si atribuindu-i epitete de jargon, pentru ai reduce la minim importanta, atentand la demnitatea corpului profesoral si pregatirii copiilor nostrii, facand din aceasta politica de stat.

Ati redus valoarea diplomelor  sub cota de minimal,  prin facultati private si la distanta ,  multe la foarte mare distanta, cu examen luat la telefon, se stiu cei in cauza,  care de fapt au cumparat ,,legal” diploma si ocupand ulterior functii publice .
 Avem dovada capacitatii si educatiei lor,  la un nivel de clasa a 8- a pe care sigur au absolvit-o la zi. 
Sa ne miram ca invatamantul romanesc este vazut ca devalorizat in strainatate, cand vedem ca si in tara si-a pierdut valoarea.
Exceptiile intaresc regula si nu sant opera voastra, ci a parintilor care si-au rupt de la gura,  pentru a-si profesonaliza copiii.

Ati atentat la valoarea adevaratului invatamant romanesc.
Santeti acoperiti perfect de legile pe care ati avut interesul sa le votati , unii pentru catedre altii pentru diplome , interesul vostru comun fiind banii.
Nu v-ati gandit ca aceste diplome frauduloase si neacoperite intelectual, decat in cel mult 500 de cuvinte utilizate de posesorul acesteia,  vor conduce conjunctural statul, pozand in intelectualii neamului?

 Ati desfiintat invatamantul profesional de stat, lasand privatilor, fabricanti de diplome calificarea tinerilor,  care la un examen al posesorului de diploma, se poate nota sub nota 4 de profesionisti.                                                                                           
 Ne spuneti doar ,,Plecati, plecati” . 

Stiti oare cate inimi plangande au  plecat din  tara si care nu-si vad copiii cu anii sau cati copii cresc fara grija parintilor?  
Stiti cate valori profesionale au plecat si pleaca din tara,fortsa activa cea mai calificata a Romaniei, a caror valoare chiar financiara, daca ar fi sa cumparam aceste valori, este enorma, incomensurabila. 
Daca mai adaugam si catastrofa demografica, produsa de aceasta gandire retrograda, avem adevarata dimensiune a haosului.

 Este la indemana voastra sa le adresati un he, he , he, ca raspuns la nevoile lor. 
 Stim ca va intereseaza prea putin,  intrucat odraslelor voastre le-ati cumparat case in toata lumea si chiar ministere.

Vrem o lege a invatamantului facuta de specialistii din sistem , dezbatere pe aceasta si suficienti bani pentru acoperirea nevoilor acesteia.

Dorim fiinantarea corespunzatoare a scolilor speciale, pentru acoperirea educatiei copiilor abandonati sau in situatii materiale critice.
 Se pare ca unii dintre voi ati facut scoala la  ,,ff „ lipsind de la lectiile de educatie cetateneasca si de la cei 7 ani de acasa.

                                        http://protestul-strazii.blogspot.com

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu